Novi mandat Šoštaru i Milanoviću za osvajanje vrha Evrope

BEOGRAD, 31. marta 2009. (Beta) - Skupština Vaterpolo kluba Partizan ponovo je izabrala Igora Milanovića za predsednika, i Aleksandra Šoštara za predsednika Upravnog odbora, a kao glavni cilj kluba u narednom periodu označila osvajanje titule prvaka Evrope.

Novi mandat Šoštara i Milanovića traje do 2013. godine.

Šoštar je na današnjoj sednici izjavio da je Partizan u proteklih godinu dana imao pozitivno finansijsko poslovanje i da su rezultati kluba u svim kategorijama bili u skladu sa ambicijama "crno-belih".

"Prihodi kluba u proteklih godinu dana iznose 249.000 dinara, što nije velika suma, ali je pokazatelj da se nalazimo na dobrom putu. Među uspehe u proteklih godinu dana ubrajamo i završene radove na Bazenu na Banjici, koji izgleda mnogo modernije nego do pre nekoliko godina", objasnio je Šoštar.

"U prošloj godini seniori su osvojili titulu prvaka i kup Srbije, a trenutno nas očekuje i četvrtfinalni duel sa Jugom u Evroligi. Devetorica naših igrača učestvovala su prošle godine sa reprezentacijom u osvajanju zlata u Svetskoj ligi, a osmorica su došla do srebra na EP i bronze na Olimpijskim igrama u Pekingu", istakao je Šoštar.

Predsednik UO Partizana naveo je da je cilj "crno-belih" da u narednom periodu dodatno poboljšaju rezultate.

"Dosadašnji rezultati su dobri, ali ne smemo ovde da se zaustavimo. Želimo da budemo još bolji, da dođemo do vrha Evrope i da, kao i u prošlosti, budemo okosnica vaterpola u Srbiji", kazao je on.

Predsednik skupštine Partizana Igor Milanović rekao je da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima kluba, ali i napretkom ostvarenim u organizaciji i menadžmentu.

"Ostvarili smo ciljeve koje smo postavili. Stabilizovali smo klub u sportskom, finansijskom i organizacionom smislu. Kada je u pitanju menadžment, najzaslužniji za dobar rad je direktor Darko Udovičić, a sjajna je stvar i dolazak Nenada Manojlovića na mesto sportskog direktora", rekao je Milanović.

On je dodao da je Partizan postavio visoke ciljeve u domaćem takmičenju i Evroligi.

"Naš zadatak ne prestaje ovde, već želimo da u narednih nekoliko godina naš rad još više dođe do izražaja kroz rezultate. Želimo da budemo u vrhu Evrope i da istovremeno radimo na jačanju srpskog vaterpola i organizaciji regionalne lige", zaključio je Milanović.

Pogledajte još