Partizan: Pokažimo da srpski navijači nisu rasisti

BEOGRAD, 22. oktobra 2012. (Beta) - Fudbalski klub Partizan pozvao je u ponedeljak svoje pristalice da na utakmicama protiv italijanskog Intera u Ligi Evropa pokažu da srpski navijači nisu rasisti i huligani.

"Trenutno je glavna tema u fudbalskoj Evropi tvrdnja da su srpski navijači rasisti, huligani i da srpske klubove i reprezentativne selekcije treba na duže vreme odstraniti iz takmičenja. Mi znamo da to nije istina, a sada nam se pruža prilika da to i dokažemo. Iskoristimo je", navodi se u apelu Partizana.

Prošlog utorka u Kruševcu na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske došlo je do incidenta, posle kojeg su gosti optužili domaće navijače za rasizam.

"Pokažimo u Milanu i Beogradu privrženost klubu i fudbalu, umeće navijanja, ali i poštovanje protivnika i njegovih navijača, spremnost i sposobnost da se strogo pridržavamo svih propisa o bezbednosti i organizaciji utakmica", dodaje se u apelu.

Kako je navedeno na sajtu crno-belih, Partizan je duže vreme u kontaktu sa Interom, srpskom i italijanskom policijom i "oni koji nemaju ulaznicu za utakmicu neće moći da predju granicu i udju na stadion".

Partizan je pozvao navijače da pokažu poštovanje prema "protivničkim igračima i navijačima".

"Navijači Partizana koji budu prisutni na utakmici će svojim ponašanjem ispraviti ružnu sliku koja o nama vlada u Italiji i drugim zemljama. Odreknimo se nekih pogrešnih navika - pirotehnike, ubacivanje predmeta u pravcu terena, isticanje parola koje vredjaju učesnike sportskih priredbi ili bilo koga drugog", piše u apelu.

Partizan će gostovati Interu u četvrtak od 19.00 u trećem kolu Grupe H Lige Evropa, dok će u četvrtom dočekati italijansku ekipu osmog novembra.

Pogledajte još