Vujošević: Jednom je moralo da se završi porazom

BEOGRAD, 31. marta 2009. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je ovosezonski nastup njegove ekipe u Evroligi u jednom trenutku morao da se završi porazom, ali da je sveukupno izuzetno zadovoljan rezultatima ekipe.

"Od ekipe koju su mnogi proglasili nekompetentnom za ovo takmičenje došli smo u situaciju da igramo sa mnogo jakim timovima, mnogo bogatijim od nas. Napravili smo izuzetno dobar rezultat i zaslužili sve pohvale. Jednog momenta, ipak, moralo je da se završi porazom", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle duela sa CSKA.

Moskovski tim je, ispostavilo se, bio previše kvalitetan za mladu ekipu Partizana i četvrtfinalnu seriju Evrolige posle večerašnje pobede od 67:56 prošao bez poraza - 3:0.

"Očigledno je da smo bili potrošeni i da su na nas uticali neki bočni udari. Večeras mi je smetalo samo to što smo mi i Beograd imali loš tretman, koji nismo zaslužili", rekao je Vujošević aludirajući na arbitre.

Vujošević je priznao i da su "crno-beli" mogli da u četvrtfinalnoj seriji sa CSKA prikažu i bolje partije, ali je istakao da je najbitnije što su igrači kroz utakmice u Evroligi dosta napredovali.
(old_image)
"Taj napredak će se videti u finišu sezone u regionalnoj Jadranskoj ligi i srpskom prvenstvu. Najbolja škola košarke u Evropi je ova Evroliga, uz sve svoje mane", naglasio je trener Partizana.

Trener CSKA Etore Mesina ocenio je da je njegova ekipa zasluženo pobedila.

"Svih 40 minuta igrali smo na visokom nivou, sve vreme bili hrabri, srčani, disciplinovani. Ovo je izuzetno veliki uspeh, pošto smo sedmi put uzastopce izborili plasman među četiri najbolje ekipe Evrolige, iako smo ove sezone dosta promenili tim", rekao je Mesina.

Italijanski strateg je kazao i da je Partizan izuzetan tim čiji su igrači velika budućnost košarke i "crno-belima" poželeo sreću u završnici sezone.

Mesina se, ipak, vidno uzbudio kada ga je jedan od novinara upitao za komentar suđenja.

"Zar vi mislite da sam ja idiot ili želite ovde da se pravite pametni. Imajte malo poštovanja", ljutito je rekao Mesina.

Pogledajte još