Obama pobednik poslednjeg TV duela

BOKA RATON, 23. oktobra 2012. (Beta) -  Ta debata održana je 15 dana pred predsedničke izbore 6. novembra.

Si-En-Enova (CNN) anketa pokazala je da je Obama pobednik duela za 48 odsto, dok Romnija podržava 40 odsto gledalaca, uz marginu greške od plus-minus 4,5 odsto. Si-Bi-Esova (CBS) anketa je, takodje, dodelila jasnu pobedu Obami.

Obama je u ponedeljak uveče ispoljio iskustvo vrhovnog komandanta zemlje, objašnjavajući američku politiku pod svojim vođstvom i napadajući stavove i predloge Mita Romnija, bivšeg guvernera Masačusetsa sa daleko manje iskustva na međunarodnom planu.

Romni se našao u situaciji da mora da podrži većinu koraka koje je preduzela Obamina administracija, uključujući one vezane za rat u Siriji i sprečavanje Irana da napravi nuklearno oružje, što je predsedniku dalo prednost u debati u kojoj je rival preispitivao njegovu spoljnu politiku u poslednje četiri godine.

"Nema sumnje da je ovo poen za predsednika", ocenio je Si-En-Enov (CNN) komentator Džon King, dok je politički analitičar te medijske kuće Dejvid Gergen kazao da je Obama "dominirao sredinom debate" i da je njen konačni pobednik.

Pogledajte još