Kada su žene na seksualnom vrhuncu?

Žene su na seksualnom vrhuncu između 35. i 44. godine bez obzira što su neka predhodna istraživanja zaključila da su žene seksualno najaktivnije oko 28., a muškarci oko 31. godine.

Zapravo, više od trećine žena u toj grupi ima seksualne odnose dva do ti puta nedeljno, 20 posto između četiri i šest puta, čak 17 posto žena sebi je dalo najveću ocenu u spavaćoj sobi (10 od 10), a više od tri četvrtine žena kazalo je da su apsolutno zadovoljne seksualnim životom, odnosno partnerom.

Popularnost knjige "Pedeset nijansi sive" pojačala je seksualni apetit posebice žena srednje dobi educirajući ih kako da se bolje povežu sa svojom seksualnošću – kaže seksologinja Julie Peasgood.

Istraživanju je pokazalo da je čak 47 posto žena priznalo da ih je čitanje knjige "Pedeset nijansi sive" potaknulo na više aktivnosti u spavaćoj sobi, prenosi Daily Mail.

– Žene u tridesetima i četrdesetima razvile su svest o svom telu pa dobro znaju što ih zadovoljava i što zadovoljava njihovog partnera – zaključuje Peasgood.

Pogledajte još