Dragan Marković tvrdi da je vlada stabilna

BEOGRAD, 23. oktobra 2012. (Beta) - Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izrazio je u utorak u Beogradu uverenje da će Vlada Srbije raditi u punom četvorogodišnjem mandatu jer postoji politička stabilnost i jer je podržava "ogromna većina" poslanika.

"Siguran sam da se vlada neće raspasti zbog nekoliko gradova", rekao je Marković novinarima u Skupštini Srbije.

Upitan o sastanku predsednika vlada Srbije i Kosova, Ivice Dačića i Hašima Tačija u petak u Briselu, Marković je kazao da je to razgovora moralo doći, jer kako je naveo, Srbiji ne da se žuri, već više nema vremena da stoji u mestu.

"Siguran sam da će Dačić poštovati Rezoluciju 1244 i Ustav. Videćemo šta su zahtevi Albanaca sa Kosova na sledećem sastanku, ali ne očekujem ništa loše ili neko obećanje Dačića koje će smetati gradjanima Srbije", rekao je Marković.

Upitan da li u pregovaračkom timu Srbije treba da budu predstavnici Srba sa Kosova, Marković je kazao da u pregovaračkom timu ne treba ništa menjati.

"Sećamo se da su u Rambujeu i Beču da je bilo dosta Srba s Kosova i Metohije, i da su u nekom trenutku vladale emocije onih sa severa i juga Kosova. Mislim da gradjani Srbije veruju premijeru i trenutno ne treba ništa menjati", kazao je Marković.

Pogledajte još