Armstrongov timski drug priznao doping

OSLO, 23. oktobra 2012. (Beta-AP) - Još jedan bivši timski drug Lensa Armstronga priznao je da se dopingovao - norveški biciklista Stefen Kjergard rekao je u utorak da je koristio EPO i kortizon.

"Dugo sam mislio da je najbolje za biciklizam ukupno da ovu tajnu odnesem sa sobom u grob. Ali, poslednje nedelje su me navele da promenim mišljenje i da za svoje dobro kažem istinu", rekao je Kjergard.

Ovaj 39-godišnjak vozio je sa Armstrongom u timu Ju-Es Postal 2000. i 2001. godine na Tur de Fransu. Rekao je da nije znao da se bilo ko od njegovih timskih drugova dopingovao, ali je pretpostavio "da je bilo drugih".

Armstrongu je u ponedeljak oduzeto svih sedam titula sa Tura, pošto je Medjunarodna biciklistička unija (ICU) usvojila izveštaj Antidoping agencije SAD (USADA) o američkom biciklisti.

"Nisam prisustvovao da je bilo ko drugi radio ovo i zato nisam imenovao nikog drugog", rekao je Kjergard.

On je osvojio nekoliko norveških prvenstava, ali nijednu veliku na medjunarodnom nivou. Sada je sportski direktor Biciklističkog saveza Norveške, što je pozicija koja mu je možda ugrožena posle ovog priznanja.

Pogledajte još