Dačić: Promena vlasti u 10-20 opština i gradova

On je gostujući u "Upitniku" na Radioteleviziji Srbije rekao da na sastanku nije bilo reči o promeni vlasti u Beogradu i Smederevskoj Palanci.

Kao lokalne vlasti o kojima se razgovaralo, Dačić je naveo Užice, Leskovac, Požarevac, Šabac, Sombor, Kikindu, Kuršumliju, Osečinu, Sokobanju i Knjaževac.

Upitan da li će biti promene vlasti i u Zaječaru, gde vladajuću koaliciju čine URS, SPS i DS, premijer Srbije je odgovorio da o tome tek treba razgovarati.

"Zaječar je specifično pitanje. To je pitanje o kojem će se razgovarati u narednom periodu. U Zaječaru postoje dve suprotstavljene strane i treba naći kompromisno rešenje", objasnio je Dačić.

On je dodao da se svakodnevno nekoliko puta u toku dana čuje sa liderima SNS i URS Aleksandrom Vučićem i Mlađanom Dinkićem i da u tim razgovorima nije stekao utisak, niti da razume "neka razmišljanja i natpise, da je doveden u pitanje opstanak vlade" zbog promene vlasti u Smederevskoj Palanci.

Premijer je istakao da nova srpska vlada nije imala nijedan problem u vezi sa suštinskim pitanjima u svom radu.

Dačić je takođe naglasio da, ukoliko posle stranačkih izbora u Demokratskoj stranci bude izabran novi predsednik ili se unutar nje ne promeni situacija, ne postoji opcija o izlasku na prevremene izbore i stvaranju nove koalicije sa DS.

"Nismo mi ovu vladu napravili za tri meseca. Nije lako napraviti vladu. Ne može preko noći da se prekomponuje politička scena u Srbiji. SPS, a i siguran sam ostali naši koalicioni partneri, apsolutno ne razmišljamo o tome da bi išli na neke prevremene izbore ili koalicije. To jednostavno nije opcija", podvukao je Dačić.

(Tanjug)

Pogledajte još