Neonacista zaposlen u školi

NOVI SAD, 24. oktobra 2012. (Beta) - Član zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj Vanja Radosav zaposlen je kao profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi "Svetozar Miletić" u Novom Sadu, saopštila je u sredu Antifašistička akcija Novog Sada (AFANS).

Vanja Radosav je pravosnažno osudjen 2008. godine na četiri meseca uslovne kazne zbog izazivanja verske, rasne i nacionalne mržnje.

U saopštenju AFANS-a se navodi da je nejasno zbog čega državni organi zapošljavaju neonaciste upravo "tamo gde mogu da naprave najveću štetu", kao što je rad s mladima.

"S kojim ciljem, u vreme kada nezaposlenost u Srbiji dostiže najveću stopu i stotine hiljada mladih i stručnih ljudi ne dobija posao, država zapošljava aktivistu zabranjene desničarske organizacije", navodi se u saopštenju AFANS-a.

U saopštenju ove organizacije se upozorava da s decom ne treba da radi neko ko obožava Adolfa Hitlera i Rudolfa Hesa, jer "on jedino može da ih nauči da mrze", dodaje u saopštenju novosadski AFANS.

Direktor škole Nebojša Bulatović rekao je za Radio 021 da Vanja Radosav nije neonacista, kao i da ima papire iz policije da nikad nije osudjivan.

Pogledajte još