Partizan moli navijače da se uzdrže od incidenata

BEOGRAD, 24. oktobra 2012. (Beta) - Evroliga je kaznila Košarkaški klub Partizan sa 6.000 evra zbog manjih incidenata navijača na utakmici sa ruskim CSKA, a klub je zamolio pristalice da se uzdrže od novih prekršaja kako srpski šampion ne bi bio drastično kažnjen.

Na utakmici 2. kola Evrolige u Beogradu, Partizanu je zamereno što su na teren ubačena dva upaljača, a jednom igraču je u četvrtoj četvrtini iz publike uperen laser u lice.

"Ubacivanje predmeta na teren koji ne izazivaju ozbiljne posledice kao i korišćenje lasera se smatraju manjim prekršajima, ali s obzirom da je klub i ranijih sezona kažnjavan zbog istih ili sličnih prekršaja, dešavanja sa prethodne utakmice Evrolige u hali Pionir se smatraju ozbiljnim prekršajima", navodi se na sajtu kluba (www.kkpartizan.rs)

Klub je upozorio da svaki sledeći manji prekršaj može da znači sve teže sankcije za Partizan.

Uprava je podsetila da je tokom sezone 2011/2012 klub kažnjen nekoliko puta, sa ukupnom kaznom od preko 50.000 evra, odnosno da je bio najkažnjavaniji u Evroligi.

Dodaje se da je Partizan "pod budnim okom Evrolige i svaki naredni i najmanji prekršaj će voditi kaznama i do 100.000 evra, dok buduće utakmice mogu biti organizovane bez publike ili 300 kilometara od Beograda".

Pogledajte još