Uzbuđenje u Njukaslu u iščekivanju Širerovog dolaska

NJUKASL, 1. aprila 2009. (Beta) - Navijači Njukasla sa nestrpljenjem očekivali zvaničnu potvrdu dolaska Alana Širera na mesto trenera tog tima, dok je bivši vlasnik "svraka" Džon Hol pozvao upravu kluba da nekadašnjem golgeteru ponudi višegodišnji ugovor.

Britanski mediji, uključujući dobro obaveštene izvore televizija Bi-Bi-Si i "Skaj", kasno sinoći javili su da će Širer preuzeti ekipu u pokušaju da je spasi ispadanja iz Premijer lige.

Širer, koji do sada nije radio kao trener, za Njukasl je odigrao 395 utakmica i postigao 206 golova. Ni on, ni uprava kluba nisu demantovali informacije britanskih medija.

Do kraja takmičenja u Premijer ligi ostalo je još osam kola, a Njukasl ima dva boda manje od Blekburna koji se nalazi izvan zone ispadanja.

"Oduševljen sam, ali žao mi je što se vraća u klub u ovakvim okolnostima. Voleo bih da dobije višegodišnji ugovor, jer je on pravi čovek za nas u ovom trenutku. Alan je najveći profesionalac koga poznajem. Očajno stanje u kojem se Njukasl nalazi zahteva radikalne mere. Nadam se da će uspeti da vrati u život ekipu", objasnio je bivši predsednik Hol, koji uživa veliki ugled među navijačima.

Poslednju titulu prvaka Engleske ekipa Njukasla osvojila je 1927. godine.

Njukasl je ove sezone već promenio trenera, pošto je umesto Kevina Kigena došao Džo Kinear. Zbog problema sa srcem Kinear se nije dugo zadržao, pa je klubu Njukasla prepustio Krisu Hautonu, umesto koga bi u klub trebalo da dođe Širer.
.

Pogledajte još