Školski dan na Sajmu knjiga

BEOGRAD, 25. oktobra 2012. (Beta) - Na 57. Medjunarodnom sajmu knjiga u Beogradu u četvrtak je "Školski dan" koji će otvoriti ministar prosvete Žarko Obradović, a biće i dodeljena priznanja sajma izdavačima.

Školski dan, koji se tradicionalno obelezava od 2005. godine, posvećen je organizovanim posetama učenika, studenata, nastavnika i profesora iz cele Srbije za koje izdavači pripremaju poseban i sadržajan program.

Na Laguninom štandu s malim i velikim ljubiteljima knjige družiće se jedan od najboljih domacih pisaca za decu Uroš Petrović, koji će potpisivati "Zagonetne price" i legenda jugoslovenske književnosti Ljubivoje Ršumović.

Ršumović će potpisivati knjigu "Zauvari" i najnovije delo namenjeno starijoj čitalackoj publici "Planiranje prošlosti".

Na štandu Kreativnog centra djaci će moći da se druže s Violetom Babić autorkom "Knjige za svaku devojčicu", "Knjige za svakog dečaka" i "Knjige za devojke i njihove momke".

Dobitnik nagrade "Meša Selimović" Dejan Aleksić će na štandu iste izdavačke kuće mladim čitaocima predstaviti knjige "Muzika traži uši", "Nežna pesma o nežnom vetru Duvoljubu" i "Petar i pertle".

Na štandu Zavoda za udžbenike biće promovisana Antologija aforizama za decu "Razdeljak" koju je priredio Aleksandar Čotrić.

Grupa 484 će u sali "Slobodan Selenić" u 15 sati predstaviti "Malu kutiju", književnu ediciju regionalne književnosti za srednjoškolce kojom želi da ih zainteresuje za čitanje.

U 18 sati u istoj sali biće održana debata "Bestseler i književnost" na kojoj će govoriti, izmedju ostalih, David Albahari.

Na štandu Informacionog centra EU izdavačka kuća Geopoetika će predstaviti knjigu "Alahove kćeri" turskog pisca Nedima Gursela koja je prevedena na srpski zahvaljujući programu EU.

Na štandu Službenog glasnika od 16 sati knjige će potpisivati Svetlana Velmar Janković, Raša Popov, Gradimir Stojković i Mošo Odalović.

Posetioci će kao i svakog dana moći da vide i dva savremena filma iz Madjarske, počasnog gosta sajma, ovog puta "Kameleon" i "Mama".

Pogledajte još