Jusufspahić:Nije teško biti srpski patriota

"Pripadnost Alahu ne isključuje pripadnost Srbiji. Time što sam srpski patriota, ja se na taj način borim i za celovitost Bosne i Hercegovine", rekao je muftija Jusufspahić u intervju za agenciju Beta, i dodao da nije teško biti patriota.

Prema njegovim rečima, broj muslimanaskih vernika u Beogradu i Srbiji je značajan, kao i da oni dele sve poteškoće i ugodnosti života u Srbiji sa svijim komšijama drugih veroispovesti.

"Slava je Božja na situaciji koju imamo ovde, živimo svoj život. Ne beži se odavde jer gde god da budemo otišli, čekaće nas tamošnji problemi", izjavio je muftija Jusufspahić.

On je napomenuo da muslimani još uvek nemaju groblje u Beogradu i da očekuje u narednim danima potpisivanje sporazuma s nadležnima u prestonici kako bi taj dugogodišnji problem bio rešen.

Na pitanje da li bi problem izmedju dve Islamske zajednice u Srbiji mogao biti rešen uoči nastupajućeg muslimanskog verskog praznika Kurban-bajrama, muftija Jusufspahić je odgovorio da je, kada je on u pitanju, ruka pružena.

On je istakao da je zahvalan zbog mira na prostoru Srbije, mira izmedju dve Islamske zajednice uprkos problemima kao i na miru sa komšijama drugih konfesija.

BEOGRAD, 25. oktobra 2012. (Beta)

Pogledajte još