Smak počeo sa probama za Kombank Arenu

Pošto je iz Holandije stigao pevač Boris Aranđelović, na okupu su četiri člana koja su proslavila grupu sedamdesetih godina. Osim njega, tu su gitarista Radomir Mihailović Točak, basista Zoran Milanović i bubnjar Slobodan Stojanović Kepa, a fotografija koju vidite (autor D. Teodorović - Zeko) je njihova prva zajednička, još od 1992! Tu su i mlađi članovi koji su kasnije bili u postavi - Dejan Najdanović Najda, Milan Milosavljević i Dejan Stojanović. Takođe, Smaku su se na probama priključili klavijaturista Dejan Zdravevski i basista Filip Milanović, sin Zorana Milanovića.

"U toku je faza rasviravanja i odabiranja pesama za repertoar koji ćemo svirati u Areni – kaže "spiritus movens" benda Radomir Mihailović Točak. "Radimo na pesmi "Spirala", prvom instrumentalu koji je Smak izvodio, i to u Vatrogasnom domu u Kragujevcu, još 1971. godine. Takođe, na probama svakodnevno sviramo najveće hitove: "Crnu damu", "Ulazak u harem", "Satelit", "Bisku 2", "Šumadijski bluz", "El dumo", "Zajdi zajdi" i tako dalje. U razmatranju su još neke numere, kao što su "Nevidljive terazije", "Tendži tandži" i druge".

Eminentni novinar i publicista Ivan Ivačković je, u ime produkcijske kuće Music Star, koja organizuje koncert, istakao:
"Ovo je veliki događaj za ovdašnju muziku, događaj koji će nas vratiti u vreme kada se znalo ko sme da se popne na binu, u blistavo vreme istinskog majstorstva. Smak je grupa koja je, kako kaže i jedna njihova pesma, svima dala domaći zadatak i koja će, kroz povratak u velikom stilu, to učiniti ponovo. Reč je o grupi koja je vaspitala celu jednu generaciju i do danas ostala neprevaziđeni uzor. Zato i ne čudi što za koncert vlada veliko interesovanje i što se karte odlično prodaju".

Cene ulaznica su: 1.500 dinara (parter), 2.200 dinara (nivo 200 prve kategorije), 1.800 dinara (nivo 200 druge kategorije) i 1.200 dinara (nivo 400).

Pogledajte još