Jat u zimskoj sezoni do 25 gradova

BEOGRAD, 25. oktobra 2012. (Beta) - Aviokompanija Jat ervejz (Airways) saopštila je u četvrtak da će tokom zimskog reda letenja, od 28. oktobra do 30. marta, iz Beograda leteti do 25 gradova u 18 zemalja.

Kako se navodi u saopštenju, tokom zimskog reda letenja najfrekventnije linije Jat ervejza biće za Amsterdam, Frankfurt, Beč, Cirih, Moskvu, Pariz, London, Skoplje, Sarajevo, Podgoricu i Tivat, ka kojima će taj avioprevoznik leteti najmanje jednom dnevno.

Srpski nacionalni avioprevoznik u toku zimske sezone obavljaće saobraćaj sa 155 frekvencija nedeljno, a u ponudi je i 55 letova sedmično koje Jat ima zahvaljujući saradnji sa partnerima.

Zahvaljujući saradnji sa partnerskim aviokompanijama iz Beograda će sa Jatovom kartom moći da se stigne i do Ljubljane i Bukurešta, kao i preko Moskve do Sankt Peterburga i Sočija u Rusiji.

Šest puta nedeljno Jat ervejz će direktno leteti iz Beograda za Diseldorf, a pet puta sedmično za Rim i Atinu. Četiri puta nedeljno Jat će leteti za Berlin, Milano i Istanbul, tri puta nedeljno za Stokholm, Kopenhagen, Štutgart i Solun. Jat će dva puta nedeljno leteti za Brisel, Geteborg, Tel Aviv i Larnaku, navodi se u saopštenju.

Prema podacima sa kompanijskog sajta (www.jat.com), Jat ervejz ima flotu od 14 aviona, od čega 10 tipa "boing 737-300" sa po 124 sedišta i četiri tipa "ATR 72-200" sa po 66 sedišta.

Pogledajte još