Partizan poražen u Viljnusu

Najefikasniji u Partizanu bio je kapiten Vladimir Lučić sa 17 poena, dok je Dragan Milosavljević postigao 12, a Lijetuvos su predvodili Renaldas Sibutis i Predrag Samardžijski sa po 14 poena.

Partizan je tako zabeležio i treći poraz u Evroligi, dok je Lijetuvosu ovo prva pobeda.

Crno-beli su u Simens areni imali šansu da u borbenoj utakmici pobede ili da bar izgube s manjom razlikom, ali su greškama ispustili priliku.

Košarkaši Partizana su dobro počeli meč i brzo sustigli početnih 4:0 Ritasa i poveli. Crno-beli su sjajno igrali u odbrani i koristili svoje visoke igrače koji su postigli sve poene u prvih 10 minuta. Lučić, Dejan Musli i Dru Gordon su se dobro snalazili pod protivničkim košem i dobro se postavljali pod svojim.

Najveća prednost Partizana u prvih 10 minuta bila je sedam poena (20:13), ali su se stvari preokrenule pre kraja deonice. Prvo je Leo Vesterman morao da izađe zbog dva penala što je usporilo napad gostiju, zatim je u igru za Ritas ušao Nemanja Nedović koji je doneo živost domaćem timu, a onda je i proradio šut Lijetuvosa.

Situacija se potpuno preokrenula kada je 5,9 sekundi pre kraja sudija dosudio zadnje polje, posle čega je trener Beograđana Duško Vujošević dobio tehničku grešku, a Renaldas Sibutis iskoristio oba penala i postigao trojku za vođstvo 23:20.

Ritas je prvu deonicu završio serijom 10:0, a drugu je počeo nizom 9:0 za vođstvo 29:20, do kojeg je stigao pošto je gubio sa 13:20.

Veliki problem za Partizan predstavljao je treći penal Vestermana u 15. minutu, posle čega su se crno-beli mučili da postignu svaki koš.

Gosti su nastavili da spuštaju loptu pod koš, ali je domaći tim zatvorio reket.

Partizan u prvom poluvremenu nije postigao nijednu trojku, a promašio je čak šest penala, tako da je na poluvreme otišao u zaostatku od 31:40.

(old_image)

U drugom poluvremenu su domaći nastavili da pogađaju i kontrolišu reket, a Partizan se mučio da postigne svaki poen.

Košom Predraga Samardžiskog početkom treće deonice, Lijetuvos Ritas je poveo sa 46:34 što je bila najveća prednost do tada.

Stvari su izgledale još gore kada je Vesterman u 26. minutu dobio i četvrtu ličnu grešku, ali su gostujući košarkaši povratili nadu posle trojke Dragana Milosavljevića, kojom su u poslednjem minute prišli na 55:48.

Ritas je početkom poslednje četvrtine odmah postigao trojku, a timovi su se u velikoj borbi do kraja meča trudili da završe meč povoljnom razlikom. Lijetuvos je u jednom trenutku ponovo poveo sa 12 poena, 61:49, ali su Milosavljević, Lučić i Bogdanović priveli svoj tim na "minus sedam" - 63:56.

Partizan je u poslednjem minutu prišao na 67:61, ali je Mindaugas Katelinas vratio na osam razlike, 69:61.

Bogdanović u poslednjem napadu Partizana nije uspeo da pogodi trojku, a Lijetuvos nije uspeo da iskoristi poslednjih sedam sekundi.

Partizan u sledećem kolu gostuje u Barseloni.

Beta

Pogledajte još