Crno-beli izgubili u Milanu

Jedini gol postigao je Argentinac Rodrigo Palasio u 88. minutu, samo minut nakon što je Lazar Marković promašio veliku šansu za crno-bele.

Posle tri odigrana kola Partizan zauzima poslednje mesto na tabeli sa jedim osvojenim bodom. Vode Inter i Rubin sa po sedam, dok Nefči takođe ima jedan bod.

POGLEDAJ VIDEO: Inter - Partizan 1:0

Utakmica je odigrana na stadionu Đuzepe Meaca pred oko 18.626 gledalaca, a glavni sudija bio je Izraelac Liran Lijani.

INTER: Handanović, Žonatan, Silvestre, Žezus, Pereira, Mudingaj, Kambijaso, Guarin, Kutinjo (Palasio 32'), Kasano (Milito 75'), Livaja (Zaneti 53').
PARTIZAN: Petrović, Miljković, Ivanov, Ostojić, Volkov, Kamara, Smiljanić, Tomić (S. Marković 80'), Ilić (Jojić 75'), L. Marković, Mitrović (M. Šćepović 67').

Ekipa Intera je uz mnogo muke i truda došla do pobede nad Partizanom, a za to je bilo potrebno da u igru uđu i Dijego Milito i Havijer Zaneti. Crno-beli su bili hrabri i sasvim dobro parirali slavnom rivalu.

Neroazuri su do tri boda došli tek u 88. Minutu, kada je Rodrigo Palasio sam kao duh glavom sa nekoliko metara savladao golmana Partizana Nikolu Petrovića.

Da je Partizan imao malo više sreće, mogao je i do boda, ali i do pobede, ali je u oba navrata Lazar Marković izašao kao tragičar.

Prvo je u 22. minutu, posle dobrog solo prodora pogodio stativu, a onda je četiri minuta pre kraja meča promašio "zicer", odnosno Samir Handanović je ukrotio njegov šut.

(old_image)

U 33. minutu Silvestre je oborio Aleksandra Mitrovića, sudija je prvo pokazao na belu tačku, ali je posle intervencije pomoćnika "izvukao" loptu na slobodan udarac.

Crno-beli su pomalo stegnuto počeli utakmicu, ali se ipak nisu previše uplašili čuvenog milanskog kluba.

Odličnu šansu u sedmom minutu za domaćina propustio je Kutinjo, a par trenutaka pre toga intervenisao je dobro mladi golman Nikola Petrović.

Imao je prvak Srbije u nastavku nekoliko pokušaja sa distance, pre svega Nemanje Tomića i Meda Kamare, ali nisu ozbiljnije ugrozili gol Handanovića.

U drugom delu utakmice bilo je evidentno da su crno-beli pali, pre svega fizički, pa je i to uslovilo neku vrstu povlačenja pred sopstveni gol.

Fudbaleri Partizana imali su podršku oko 2.000 navijača čija podrška je u više navrata nađačala pristalice domaćina, koji su imali nekoliko transparenata sa uvredljivim porukama namenjenim gradskom rivalu Milanu.

Uprkos porazu, navijači Partizan ispratili su svoje ljubimce aplauzom u svalčionicu.

Crno-beli će u sledećem kolu, koje se igra 8. Novembra, dočekati milanski klub na stadionu u Humskoj.

(Tanjug)

Pogledajte još