Gatuzo simbol modernog igrača

DUIZBURG, 2. jula 2006. (Beta-Rojters) - Italijanski reprezentativac Đenaro Gatuzo je jak, agresivan, okretan i odrađuje veliki deo posla na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, tako da simbolizuje igrača kakav se traži u modernom fudbalu.
Brazilci Ronaldinjo i Kaka trebalo je da "zasijaju" na SP, ali igrač sredine terena kakav je Gatuzo, Francuz Klod Makelele i Nemac Torsten Frings pokazali su koliko znače za uspešnu reprezentaciju.
Gatuzo, čija će reprezentacija igrati u polufinalu Svetskog prvenstva sa domaćinom šampionata Nemačkom, istakao je da teško može da prihvati da je simbol šampionata.
"Mogu da igram dobro i da dobijem mnoge duele na terenu, ali da se zabavljam na Ronaldinjovom nivou, koji je ovde, činjenica, razočarao, to sanjam noćima", rekao je Gatuzo.
Italija nije izgubila poslednje 23 utakmice, a ovaj igrač u paru sa fudbalerom Milana, Andreom Pirlom značajno je doprineo tom uspehu.
U meču sa Ukrajinom, u četvrtfinalu, bio je proglašen za igrača utakmice i to mu je na neki način bila nagrada posle mnogih kritika.
"Ni najmanje me ne interesuje da li će mi protivnik tražiti dres ili ne. Ne brine me što mnogi ljudi misle da sam obično 'drvo' koje ne zna da igra fudbal. Znam da me mnogi ne vole i iskreno, to me ne zanima", rekao je Gatuzo.
On je odigrao 45 utakmica za italijansku reprezentaciju od kada je debitovao protiv Švedske u februaru 2000. godine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.