Džeki Čen na koncertu na stadionu Ptičije gnezdo

HONGKONG, 1. aprila 2009. (Beta-AP) - Hongkonški glumac Džeki Čen nastupiće u maju na velikom koncertu na stadionu Ptičije gnezdo u Pekingu. Koncert, pod nazivom "Potomci zmaja: Džeki Čen i prijatelji", biće održan tokom prvomajskih praznika, koji se u Kini slave tri dana, počev od 1. maja, navode organizatori u saopštenju.

Solon So, direktor JC grupe, koja vodi brigu o Čenovim poslovnim interesima, rekao je da će 54-godišnji akcioni junak nastupiti sa kolegama jednog od tri dana, ali da još nije poznat precizan datum. Nije poznato ko će pored Čena nastupiti na koncertu.

Stadion Ptičije gnezdo, čija ja izgradnja koštala 450 miliona dolara, ima 91.000 mesta. Na njemu su održane svečane ceremonija otvaranja i zatvaranja i neka od takmičanje na Olimpijadi u Pekingu, a od kraja igara, krajem avgusta prošle godine, nije korišćen. Simbol rastuće moći i uticaja Kine u svetu, stadion možda nikada neće nadoknaditi novac koji je uložen u njegovu izgradnju, posebno imajući u vidu aktuelnu svetsku ekonomsku krizu. Samo održavanje objekta košta 8,8 miliona dolara godišnje, zbog čega je teško profitirati na njemu, navela je Sinhua.

Pogledajte još