Bane: Mihajlović me iznenadio i razočarao!

"Možda je bilo normalno da Kolarov i ja snosimo najviše odgovornosti, a način na koji to selektor želi da prezentira je njegova stvar. On odlučije, on snosi najveću odgovornost... Ne mogu, dakle, da kažem da sam bio povređen. Pre bih rekao da sam bio iznenađen, jer nisam očekivao takvu reakciju selektora. Istina, to nam je rekao u toku poluvremena, zatim i posle meča, ali... Ponavljam, njegova odluka", rekao je Branislav Ivanović za Sport.

"Jasno je da mi poštujemo njegovo opredeljenje i sve ideje koje želi da sprovede u delo. Hteli smo najbolje, nije ispalo dobro i kritika je na mestu. Ne treba, ipak, osuđivati našu želju, a hteli smo mnogo. Ono što želim da čuje javnost, da čuje i selektor, ja ne želim da krijem. Imali smo razgovor, ne jedan i nije bilo problema u toj komunikaciji. Zbog lošeg rezultata u Skoplju sve je dobilo drugu konotaciju".

Branislav Ivanović demantuje da je bilo neprijatnog dijaloga sa Sinišom Mihajlovićem pre meča u Skoplju.

"Nikada nisam imao ispad takve prirode i zbog toga ne bih ulazio u dalju priču. Oni koji me poznaju znaju da je tako. Naš razgovor je bio onakav kako je selektor već objasnio.Fudbalski, političari bi rekli konstruktivan. Dešavalo su se možda neke stvari koje nisu smele da dođu do javnosti... Moramo da vas prekinemo, moramo stvari da nazivamo pravim imenom. Ne mislim na detalje našeg razgovora. Reprezentacija mora da bude iznad svih nas. I to je jedina istina. Nešto što moramo svi da poštujemo! A, šta se dogodilo? Ono što se događa i u svakom klubu posle rezultata koji nisu dobri. Imao sam razgovor sa selektorom i pre meča sa Velsom, i pre turneje, i... Razgovor koji "nema značaja" kada se pobedi, ali kada se izgubi, onda dobija na težini".

Defanzivac Orlova priznaje da je bio iznenađen što neće početi meč protiv Makedonije.

"Nisam očekivao da neću početi utakmicu. Ali, bio sam spreman da prihvatim svaku odluku, jer selektor je već najavio da želi igrača koji obraća više pažnje na defanzivne zadatke. I normalno je da sam bio razočaran, kao što bi bio i svaki drugi igrač, jer svi želimo da igramo. A trener bira, odlučuje. Naravno da svaki igrač za sebe smatra isto, tako i ja u ovom slučaju smatram da zaslužujem više poštovanja! Ne zbog mene, već zbog cele situacije. Takođe, znam da u fudbalu ne postoji juče, ne postoje stare zasluge, svaki dan je dokazivanje, i ja sam to odavno naučio. Zbog toga me sve malo iznenadilo. Priznajem, možda je bilo taktičkih grešaka, ali druge stvari ne bi smele da mi se stavljaju pod lupu. Bio sam i ostao vojnik reprezentacije, na terenu, klupi ili tribinama"
, zaključio je Branislav Ivanović.

Pogledajte još