Vesterman i Bogdanović: Presudilo neiskustvo

"Počeli smo stvarno dobro, igrali smo kako treba, ali smo onda pali. Imali smo sedam razlike, mogli smo da odemo na 10, ali smo napravili greške i dali im priliku da se vrate u meč. Posle toga smo igrali loše, nismo radili šta nam je trener govorio i nismo uspeli da se vratimo", rekao je Vesterman agenciji Beta.

Partizan je dobro počeo utakmicu u trećem kolu Evrolige, igrao sigurno, ali je napravio seriju grešaka, a trener Duško Vujošević je dobio tehničku, tako da je Lijetuvos krajem prve četvrtine i početkom druge napravio seriju od 16:0 i potpuno preokrenuo meč.

Jedan od problema koji je doprineo tome je to što je Vesterman rano ušao u probleme sa ličnim greškama.

"Ne znam. Neke penale sam zaradio, a o nekima možemo da diskutujemo. Definitivno mislim da je u pitanju bilo neiskustvo, ne samo kod penala... Mlad smo tim i treba da napredujemo. Protiv Ritasa smo igrali dobro osam-devet minuta, a treba tako svih 40, što je možda i najteže za mlad tim", rekao je Vesterman.

Partizan u nedelju dočekuje Radnički, a onda putuje u Barselonu.

"Jeste težak raspored, ali je bio težak i pre. Ne razmišljam na takav način. Bio nam je CSKA pa smo išli na teško gostovanje protiv Budućnosti i odigrali dobro. Svaka utakmica je teška", rekao je Vesterman.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan izgubio od Lijetuvos Ritasa

Bogdan Bogdanović je rekao da je mislio da će njegov tim da ima prednost na poluvremenu, ali da je na kraju presudilo neiskustvo tima.

"Odlično smo počeli. Mislio sam i osećao da ćemo imati 10 poena i više prednosti na poluvremenu. Tako je delovalo, ali nismo izdržali. Dali su nam dve trojke na kraju prve i druge četvrtine u poslednjim sekundama. Bez njih bi bilo lakše da se igra, a ovako je teško da se juri rezultat, ipak je ovo Evroliga", rekao je Bogdanović.

"To je iskustvo. Mi smo pali jer smo povezali sedam-osam grešaka uzastopno, a oni to iskoristili. I dalje mislim da smo bolji tim od njih, na svim pozicijama, ali je presudilo njihovo iskustvo: koristili su naše greške", rekao je Bogdanović.

Partizan je imao poslednji napad, ali je Bogdanović sedam sekundi pre kraja šutnuo i tako omogućio protivniku priliku da još poveća prednost.

"Nije trebalo da uzimam taj šut u tim sekundama. Ipak je svaki poen bitan zbog eventualnih 'krugova' i koš razlike", rekao je Bogdanović.

Beta

Pogledajte još