Vodič kroz Beograd za decu

BEOGRAD, 26. oktobra 2012. (Beta) - Kreativni centar predstavio je na Medjunarodnom sajmu knjiga u Beogradu novo izdanje "Beograd za decu" autora Jova Andjića, zanimljivo i veselo štivo za upoznavanje najvažnijih znamenitosti i istorije glavnog grada.

Direktorka Kreativnog centra Ljiljana Marinković rekla je agenciji Beta da je vodič "Beograd za decu" namenjen osnovcima, a sadrži činjenice i istorijske podatke saopštene kroz manje poznate i neobične priče o Beogradu, koje deca možda neće čuti u školi ili kod kuće.

"Dugo smo želeli da imamo vodič kroz Beograd za decu. Pre desetak godina počeli smo da radimo na jednoj takvoj knjizi, ali je autorka napravila ozbiljnu i temeljnu priču od koje je nastao vodič za odrasle. Tek posle 10 godina traganja, uspeli smo da nadjemo autora koji je napisao vodič za decu", rekla je Marinković.

Ona je dodala da je knjigu bogato ilustrovao Milenko Stefanović, a vodič je podeljen u nekoliko posebnih poglavlja kojima je predstavljen "Beograd za šetače", za istraživače, za avanturiste i za sladokusce.

"Autor se dugo bavi istraživanjem Beograda, a naslovi poglavlja vodiča jasno govore o pravcu kojim usmerava čitaoce. Ilustrator je takodje uspeo da prikaže Beograd u najboljem svetlu i dao je poseban ton knjizi", rekla je Marinković.

Autor Jovo Andjić rekao je da je vodič "Beograd za decu" namenjen uzrastu do 15 godina, a da mu je u pisanju tog priručnika pomoglo višegodišnje iskustvo u radu sa decom.

Svako poglavlje vodiča sastoji se i od više zasebnih odeljaka. U prvom delu, autor predstavlja Beograd za šetače i govori o Kalemegdanu i Beogradskoj tvrdjavi, znamenitostima "U krugu dvojke", od Trga Republike do Skadarlije i od Terazija do Tašmajdana.

Pogledajte još