Rikardo: Osećao sam da će Englezi promašivati

MARINFELD, 2. jula 2006. (Beta) - Portugalski golman Rikardo izjavio je danas da je gladajući engleske fudbalere mogao da oseti da će promašivati penale, koji su odlučili polufinalistu Svetskog prvenstva u Nemačkoj.
Rikardo je odbranio tri penala Englezima, i tako Portugalu doneo trijumf od 3:1 u četvrtfinalnom meču, pošto je posle regularnog toka i produžetaka bilo 0:0. To je prvo polufinale za Portugal još od 1966. godine.
"Dosta smo trenirali penale. Mogao sam da vidim u očima engleskih igrača da nisu samouvereni", rekao je Rikardo. "Želeo sam da okvir gola smanjim u njihovim očima. Želeo sam da produžim njihovu patnju"."U tom trenutku sam osećao da mogu da odbranim barem jedan ili dva penala", dodao je. "(Kapiten Luiš) Figo je rekao da je siguran da ću odbraniti dva, ali ja sam otišao jedan dalje".
Rikardo, koji je, takođe, bio heroj pobede Portugala protiv Engleske na penale u četvrtfinalu Evropskog prvenstva pre dve godine, rekao je da je bio spreman i da izvede penal za svoj tim, kao što je to uradio i na EP.
Na EP 2004. godine, u Portugalu, Rikardo je odbranio pokušaj Dariusa Vasela, a potom je preuzeo i odgovornost šutiranja odlučujućeg penala. Bio je precizan.
Rikardo je rekao da ga je u nedelju inspirisao i jedan navijač njegovog tima koji je stajao usamljen usred velike grupe engleskih navijača.
"Nisam znao da li da prasnem u smeh, nasmešim se ili plačem. Tu sliku pamtiću dok sam živ", kazao je on.
U polufinalu SP u Nemačkoj, Portugal će igrati sa Francuskom, u sredu u Minhenu.

Pogledajte još