Srećni na lutriji, nesrećni u ljubavi

LISABON, 1. aprila 2009. (Beta-AFP) - Jedan mladi portugalski par vodi spor zbog vlasništva nad 15 miliona evra koje su 2007. dobili na lutriji Evromilioni, a koje je sud zamrznuo kada su se rastali. Bivši ljubavnici, koji ne razgovaraju jedno s drugim, nisu u utorak na sudu u Barselosu uspeli da se sporazumeju u poslednjem pokušaju pomirenja, čime je sudu prepuštena uloga da podeli novac, preneli su lokalni mediji.

Sukob datira iz vremena kada je trebalo podeliti dobitak koji je par osvojio 19. januara 2007, na izvlačenju Evromiliona. U to vreme, Luiš Ribeiro i Kristina Simoinš, tada još zaljubljeni, stavili su 15 miliona evra na račun koji su otvorili sa roditeljima mlade žene. Ribeiro je listu Diario de notisijas rekao da su problemi počeli kada je hteo da podigne novac sa računa kako bi pomogao svojoj porodici, seljacima skromnih prihoda. To su sprečili roditelji njegove devojke, takođe poljoprivrednici, zahtevajući da se najpre oženi njihovom ćerkom.

Ribeiro se okrenuo sudu, koji je naložio zamrzavanje novca do rešenja spora, zbog čega je par raskinuo vezu. Kristina Simoinš zahteva da joj pripadne ceo dobitak pošto, kako je novinarima objasnio njen advokat, ona je ta koja je odabrala dobitnu kombinaciju na lutriji. Ribeira predlaže da se dobitak podeli na jednake delove.

Pogledajte još