Muka živa ili ne: 14 godina života provedemo na poslu!

Naučno istraživanje sprovedeno u SAD pokazalo je da prosečna osoba od 72 godine starosti najveći deo života provede spavajući ili na radnom metstu. Tako da, skoro trećinu života, tj. 21 godinu provedemo u krevetu, a skoro četvrtinu svoga veka (14 godina) "bacimo" na boravak na radnom mestu.

Da li ste znali? U proseku sedam godina potrošimo na održavanje lične higijene, što je 10 posto prosečnog životnog veka.

Takođe, prosečna osoba na jelo potroši šest, na čekanje u redovima - pet, učenje - četiri, sastanake - tri, a na telefoniranje čak dve godine svog života.

Posebno zanimljivi podaci do kojih je došlo ovo istraživanje pokazuju da jednu godinu potrošimo na traženje izgubljenih predmeta, a čak tri godine na gledanje TV-a.

Pesma inspiracije!

Naučnici su, takođe, izračunali da do 60. godine života, pet godina provedemo u kuhinji, 3,5 godine u saobraćaju, a isto toliko bacimo na gledanje TV-a.

Jedna osoba u kupanju prosečno provede i po šest meseci, a isto toliko i na kupovanje u prodavnicama.

Međutim, osim na ove, da kažemo, "normalne, svakodnevne radnje", ljudi vreme troše i na krajnje neobične i neobjašnjive stvari. Tako da, upravo te aktivnosti, zajedno sa lenjošću i lošom ogranizacijom, su najveći uzročnici "bacanja" života.

Pa sad, vi dobro razmislite na šta ćete da potrošite ovaj dan!

(old_image)
Pogledajte još