Vukoičić: Čeka nas teško gostovanje u Skoplju

"Ovo gostovanje, kao i svako drugo u Jadranskoj ligi, nije lako. S obzirom da imamo negativan skor to još više povećava našu mobilnost i motivaciju", rekao je Vukoičić za klupski sajt uoči utakmice 6. kola Jadranske lige.

"MZT je godinama pokušavao da uđe u regionalno takmičenje, konačno su debitovali i sigurno imaju veliki motiv i ambiciju da se pokažu, pogotovo protiv timova koji su atraktivni i zvučni kao što je Crvena zvezda. Žele da dokažu da vrede i zato nas čeka jako teška utakmica", dodao je on.

Crveno-beli su nedavno raskinuli ugovor sa Amerikancem Morisom Almondom, a u Skoplju će igrati i bez Eltona Brauna, koji je otputovao u Ameriku pošto mu se porodila žena.

"Braun je unapred dogovorio odlazak u Ameriku. To je bilo uneto i u jedan od članova ugovora s obzirom da se radilo o porođaju njegove supruge. Dobio je prvo dete i klub mu je izašao u susret, a on se u Beograd vraća krajem sedmice. U iščekivanju novog pojačanja u ovom trenutku smo se odlučili da priliku dobije Ivan Smiljanić",
rekao je Vukoičih.

Kako se navodi na sajtu Zvezde, novo ime u ekipi biće i centar Milan Milovanović.

Trener crveno-belih je ocenio da se, bez obzira na promenu trenera u MZT-u, način igre tog tima neće puno promeniti.

"MZT je ekipa koja je dobro popunjena od plejmejkera do centara. Imaju jako naglašenu agreisvnu igru u tranziciji, brzo završavaju napade. To možda deluje isforsirano, ali to je gajio prethodni trener i oni su se u tome vrlo dobro snalazili. Bez obzira što su promenili trenera svi igrači su naviknuti da brzo dolaze u poziciju za šut", kazao je Vukoičić.

"Promena trenera će uneti određene novine u igri, ali koliko će ekipa to da prihvati i da reaguje to je uvek znak pitanja. Na nama je da dobrom igrom nametnemo inicijativu", dodao je on.

Duel Zvezde i MZT-a igraće se u subotu od 17.00.

Beta

Pogledajte još