Platforma za razgovor sa Srbijom - tajna

PRIŠTINA, 28. Oktobra 2012. (Beta) - Deset dana od kada je Skupština Kosova usvojila rezoluciju o normalizaciji odnosa sa Srbijom čime je dala zeleno svetlo za početak razgovora sa Srbijom, platforma za razgovore i dalje ostaje tajna.

Dnevnik Zeri piše da se još uvek ne zna da li je počeo rad na platformi za razgovore, koja će precizirati o čemu će se može razgovarati sa Srbijom.

Visoki vladini zvaničnici su se potrudili da u javnosti ne dopre ni jedna reć o platformi.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči koji u nedostaku portarola Vlade uglavnom odgovara na novinarska pitanja nije želeo da kaže ništa i uputio je novinare na ministra spoljnih poslova Kosova, Envera Hodžaj, koji je ceo dan bio nedostupan za novinare.

O platformi nije želo da govori ni premijer Hašim Tači koji je tokom posete Islamskoj zajednici Kosova u petak novinarima rekao da na dan praznika neće govoriti o platformi.

Istovremeno dnevnik Koha ditore je pisao da će se platforma o razgovorima utvrditi tek nakon posete američke državne sekretarke Hilari Klinton i šefice evropske diplomatije, Ketrin Ešton Kosovu.

Pogledajte još