Mladi srpski fudbaleri nerešeno sa Rumunima

BEOGRAD, 1. aprila 2009. (Beta) - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igrala je danas u Kragujevcu nerešeno sa Rumunijom 1:1 na prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za junsko Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

"Orlići" su celim tokom utakmice imali terensku incijativu, ali su gosti prvi stigli do gola sa penala koji je u 55. minutu izveo Konstantin Ganđjoveanu.

Prethodno je u 48. minutu penal dosuđen i za Srbiju, ali je Zoran Tošić promašio ceo gol.

Izjednačenje Srbiji, ipak, doneo je pogodak Filipa Đorđevića u 59. minutu.

Domaći fudbaleri su propustili još nekoliko solidnih šansi za gol, iako utakmica nije bila previše atraktivna.

Marko Milinković je prvi oprobao šut u 36. minutu, ali je golman Rumunije zaustavio pokušaj srpskog fudbalera sa 20 metara.

Đordević je potom u 47. minutu izbio sam pred rumunskog golmana, uspeo i da ga zaobiđe, ali je otišao previše u stranu, pa je mogao samo da centrira i pokuša da pronađe Milinkovića, ali su gostujući igrači uspeli da na vreme otklone opasnost.

Najveću priliku minut kasnije propustio je Tošić, pošto je bio neprecizan sa penala dosuđenog kada je Silviu Ilie srušio Đorđevića.

Rumuni su potom u 55. minutu kaznili Srbiju za propuštene prilike, jer je Ganđjoveanu bio siguran egzekutor penala koji je skrivio Nenad Tomović.

Radost gostiju, ipak, nije dugo trajala, pošto su srpski fudbaleri do izjednačenja stigli četiri minuta kasnije, posle kornera sa desne strane. Nemanja Matić je loptu spustio Đorđeviću, koji je sa pet metara uspeo da je iz drugog pokušaja prebaci preko gol linije.

Srbija je do kraja utakmice mogla da stigne i do pobede.

Rade Veljović je u 64. minutu namučio protivničkog golmana pokušajem sa 20 metara, a blizu gola bio je i Slavko Perović u 90. minutu kada je posle slobodnog udarca i dobre kombinacije saigrača u kaznenom prostoru Rumuna iz prve šutirao za malo pored gola.

Poslednje dve prilike srpski reprezentativci propustili su u sudijskoj nadoknadi, kada su, posle 12. kornera, prvo pogodili stativu a potom u nastavku akcije još jednom bili neprecizni.

Srbija će, inače, na Evropskom prvenstvu u Švedskoj igrati u Grupi A u kojoj će joj protivnici biti domaća selekcija, Italija i Belorusija.

Pogledajte još