Studenti Defektološkog fakulteta organizovali blokadu

BEOGRAD, 29. oktobra 2012. (Beta) - Studenti koji su Defektološki fakultet u Beogradu upisali od 2006. do 2008. godine započeli su u ponedeljak blokadu fakulteta nakon što je uprava odlučila da studenti tih generacija plaćaju po 1.300 dinara za svaki ispit, odnosno bod koji prenesu u narednu godinu.

Prema rečima studenata, bilo je pokušaja da se sa upravom fakulteta postigne dogovor o ceni prenetih ispita, ali sporazum nije postignut.

Kao konkretan razlog za blokadu fakulteta studenti su naveli odluku uprave da umesto prošlogodišnje cene od 2.000 dinara po ispitu uvede nove naknade za prenošenje ispita u sledeći semestar.

Posebno je problematična situacija sa ispitima koji nose po deset ili više bodova, što znači da će studenti koji budu preneli dva ili tri takva ispita u sledeću godinu morati to da plate kao pola školarine.

Studenti su, posle odbijanja uprave da prihvati njihove dotadašnje zahteve, izašli sa predlogom da ispiti koji se prenose iz prve godine koštaju 5.000 dinara, ispiti iz druge godine 4.000, ispiti iz treće godine 3.000 i ispiti iz četvrte godine da se plaćaju po 2.000 dinara.

Pogledajte još