Akcije RBV rastu, uprkos Dinkiću

NOVI SAD, 29. oktobra 2012. (Beta) - Vlada Vojvodine i Razvojna banka Vojvodine (RBV) saopštile su u ponedeljak uveče da, uprkos "negativnoj kampanji" ministra finansija Srbije Mladjana Dinkića, akcije Razvojne banke rastu.

Vlada Vojvodine i Razvojna banka su u zajedničkom saopštenju za javnost naveli da su otvoreni za saradnju sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF), ali da nisu upoznati sa stavom da se ta medjunarodna monetarna institucija ne slaže sa odlukom Skupštine Vojvodine da dokapitalizuje RBV.

Ministar finansija Mladjan Dinkić ponovo je u Novom Sadu kritikovao odluku Skupštine Vojvodine da dokapitalizuje RBV i rekao da i MMF smatra da je u pitanju neodgovorna odluka, zbog čega ih je on uputio na pokrajinske organe vlasti.

Vlada Vojvodine i Razvojna banka naveli su da nisu imali posredne ili neposredne kontakte sa MMF-om u vezi sa dokapitalizacijom i da nisu upoznati sa novim Dinkićevim argumentima da se MMF ne slaže sa dokapitalizacijom te banke.

"Vrlo smo otvoreni za saradnju sa svim medjunarodnim organizacijama, a posebno smo zainteresovani za pomoć i znanje koje MMF može pružiti Razvojnoj banci Vojvodine, imajući u vidu da će ova banka regionalne orijentacije biti zamajac razvoja privrede Vojvodine", navodi se u saopštenju.

Pogledajte još