Šesnaest osoba poginulo u uraganu Sandi, šest miliona bez struje

Uragan Sendi izgubio je na snazi neposredno pre udara, ali je bio dovoljno jak da donese talase visine i do četiri meta i da izazove poplave širom istočne obale SAD. Nevreme se stišava, ali još nanosi veliku materijalnu štetu i ugrožava stanovništvo, navode mediji.

Vlasti Njujorka, Nju Džersija, Pensilvanije, Zapadne Virdžinije i Severne Karoline su saopštile da je u tim državama poginulo ukupno 12 ljudi, a policija iz Toronta je navela da je tokom nevremena u tom
gradu život izgubila jedna žena.

U Državi Njujork poginulo je najmanje pet osoba, među kojima je jedan muškarac star 30 godina, koji je život izgubio pošto se srušilo drvo u kvartu Kvins u Njujorku.

U Nju Džersiju su takođe od stabla koje se srušilo na jedan automobil poginule dve osobe.

Kako je agenciji Frans pres rekao jedan izvor iz službe za vanredne situacije, u Pensilvaniji je uragan Sendi odneo dva života. Jedna osoba poginula je kada se srušilo drvo, a druga u ruševinma jedne
kuće.

U uraganu Sandi kod Severne Karoline je potonuo jedrenjak Baunti. Jedna žena koja je bila član posade je kasnije pronađena, ali je preminula u bolnici. Kapetan broda još nije pronađen.

U Merilendu je od rušenja stabla poginula jedna osoba.

U Zapadnoj Virdžiniji jedna žena je poginula u saobraćajnoj nesreći izazvanoj velikim količinama snega koje je sa sobom doneo uragan Sandi.

U SAD je bez struje ostalo više od milion ljudi, od čega 250.000 domaćinstava samo na Menhetnu.

NJUJORK, 30. oktobra 2012. (Beta-AFP/AP)

Pogledajte još