Top 10 najneverovatnijih scena razornih oluja (VIDEO)

0

Nema tog uragana koji nas filmofile može da zaplaši, jer… spremni smo na sve! Evo top 10 filmova koji su nas svojim scenama oluja "očvrsnuli" da "pokažemo zube" svakoj vremenskoj nepogodi!

1. Frankenštajn (Frankestein)

Brilijantni mladi Henri Frankenštajn i njegov asistent Fric provode sate u laboratoriji pokušavajući da stvore život u telu sastavljenom iz delova. Veliki čin “oživljavanja” dešava se tokom tamne, olujne noći kada grom udari i… ŽIIIVOOO JEEE!

SAZNAJ SVE O: Uraganu Sendi

2. Čarobnjak iz Oza (The Wizard of Oz)

Doroti Gejl iz Kanzasa pokušava da pobegne od tornada koji se približava, ali ostaje zarobljena u svom domu. Njena kuća odlazi u vazduh vrteći se u vrtlogu i tako ona stiže u fantastični Oz…

3. Aerodrom (Airport)

Šta se desi kada snažna zimska oluja zaustavi sve avione na aerodromskoj pisti dok se iščekuje da sleti oštećeni avion? Sve je u rukama jednom mehaničara da spasi stvar.

4. Isijavanje (The Shining)

Pisac Džek Torens sve što želi je mir kako bi radio na svom novom projektu. Ali, stvari kreću da postaju zastrašujuće kada prošlost hotela počinje da utiče na Džeka, a tu je i strašna oluja da ih sve odseče od sveta.

5. Imperija uzvraća udarac (The Empire Strikes Back)

Tri godine nakon uništenja Mrtve zvezde, pobunjeničke snage se bore protiv zlog carstva otkrivenog na ledenoj planeti Hot. Luk Skajvoker uspeva da pobegne od čudovišta, međutim od oluje je teško pobeći…

6. Bela oluja (White Squall)

Delimično utemeljen na istinitim događajima film govori o grupi srednjoškolaca koji služe na brodu kapetana poznatog po strogoj disciplini. Ali, na brod naleti strašna bela oluja…

7. Teška kiša (Hard Rain)

Jednom u sto godina strašna oluja pogađa Midvest i izaziva poplave u regiji. Poplava širi strah i onda…

8. Savršena oluja (The Perfect Storm)

Strašna oluja po istinitom događaju… Više priča o osobama koje su zarobljene na brodu na Noć veštica 1991. godine kojim upravlja kapetan Bili.

9. Zamalo poznat (Almost Famous)

Muzički novinar prati turneju benda Stillwater. Međutim, uživanje u dobrom provodu prekida čarter let koji ih odvodi pravo u oluju.

10. Sivi (The Grey)

Potpuno zastrašujuć film o avionu koji pada u divljinu Aljaske usred velike oluje. Postaju potencijalni obrok za gladne vukove koji ih okružuju.

Inspiracija: magazin “Time”

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.