Obama poklonio brodvejske pesme Elizabeti Drugoj

VAŠINGTON, 2. aprila 2009. (Beta-AP) - Američki predsednik Barak Obama poklonio je britanskoj kraljici Elizabeti Drugoj iPod sa 40 pesama iz popularnih brodvejskih komada. Obama je britanskoj vladarki iPod poklonio uz retku knjigu pesama kompozitora Ričarda Rodžersa i Lorensa Harta.

Na iPodu se, pored ostalih, nalaze numere "Maria" i "Tonight" iz mjuzikla "Priča sa zapadne strane", "Diamonds Are a Girl's Best Friend" iz komada "Muškarci više vole plavuše", kao i "I Could Have Danced All Night" i "I've Grown A c c u s t o m e d to Her Face" iz "Moja draga gospo".

Tu je i numera iz komada "Moje pesme moji snovi", zatim pesma "People" koju je Barbra Strajsend pevala u komadu "Smešna devojka", "Cabaret" koju je u istomenom mjuziklu izvodila Lajza Mineli i "Aquarius" iz "Kose". Britanska kraljica može da uživa i u zvucima numere "Don't Cry for Me Argentina" iz "Evite", "And I Am Telling You I'm Not Going" iz komada "Dreamgirls" i "I Dreamed a Dream", koju je Areta Frenklin pevala u "Jadnicima".

Pogledajte još