Ajnštajn "vaskrsao" u šouu "Ja imam talenat"?!

Trećina dece u osnovnim školama na zanimljivom istraživanju koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji, reklo je kako je čuveni naučnik Albert Ajnštajn zapravo rijaliti zvezda.

Interesantno je da deca čak ne znaju ni da je popularni Vejn Runi fudbaler, već su rekli da je naučnik, kao i da nisu znali da ime Marka Cukerberga je povezano sa društvenom mrežom Facebook.

Oko 29 posto dece je čak potvrdilo da su Ajnštajna nedavno videli u popularnim TV šouovima poput "The X Factor" i "Britanija ima talenat", iako je on preminuo davne 1955. godine.

Mnogi učenici britanskih osnovnih škola ne samo da nisu znali čime se Ajnštajn bavio, već nisu znali ni da je Isak Njutn definisao silu gravitacije, iako su to učili na časovima.

Međutim, koliko su TV šouovim postali realnost mladih, dokazuje i sledeći apsurd - šest posto dece uzrasta od 11 do 14 godina izjavilo je da je članica žirija "The X Factor" Tulisa Kontostavlos pronašla penicilin, dok neverovatnih milion mladih veruje da je reper Profesor Grin zapravo akademik.

Pogledajte još