Francuski fudbaleri bez mobilnih telefona i televizije

HAMELIN, 2. jula 2006. (Beta-Rojters) - Selektor fudbalske reprezentacije Francuske, Remon Domenek, ocenio je da igrači njegovog tima ne smeju da podlegnu  euforiji koja je zahvatila zemlju posle pobede nad Brazilom i plasmana u polufinale Mundijala.
"U Francuskoj je ludilo, ali moramo da ostanemo čvrsto na zemlji. Isključio sam svoj mobilni telefon i igrači moraju da učine isto. Takođe, moraju i da se klone televizora zato što je sve što se na njemu emituje u vezi s nama", rekao je Domenek.
Francuska je loše počela turnir, ali je zatim popravila formu i posle Španije eliminisala i aktuelnog šampiona.
"Naš cilj je plasman u finale, a još nismo tamo. Naravno da smo srećni i uzbuđeni zbog pobede nad Brazilom, ali moramo da se odmah okrenemo duelu sa Portugalom, koji sigurno neće biti lak", ocenio je Domenek i dodao:
"Moram da se osiguram da će se igrači za utakmicu pripremati sa istim duhom kao što su to činili za duel sa Brazilom."
Francuska će u Nemačkoj peti put učestvovati u polufinalu Svetskog prvenstva. Tri puta su izgubili, a 1998. godine su pobedili, a kasnije trijumfom nad Brazilom 3:0 osvojili titulu prvaka sveta.
"Polufinale je za svakoga najteži stepenik. Pritisak je zbog uloga ogroman. Na korak si od finala, ali ništa nisi postigao. Možete da vidite vrh, ali još niste tamo", pojasnio je selektor Francuske.

Pogledajte još