Klinton: Nismo došle da postavljamo uslove

0

Američka državna sekretarka Hilari Klinton podržala je danas u Beogradu proces evropske integracije Srbije i dijalog Beograda i Prištine, ističući da to ne znači da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova.

“Nismo došle ovde da postavaljmo uslove, da sprovodimo kontrolu”, rekla je Klintonova, ali je ukazala da je “budućnost Srbije na samoj Srbiji”.

“Podržavamo članstvo Srbije u EU, čvrsto podržavamo dijalog između Srbije i Kosova”, rekla je Hilari Klinton posle razgovora s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Ivicom Dačićem u kojem je učestvovala i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

“Želimo da vidimo Srbiju i sve zemlje regiona da ostvare svoje aspiracije prema integraciji u evropske i evroatlantske integracije.”

“SAD apeluju na sve strane da primene postignute dogovore i primene konkretne mere za normalizaciju odnosa, ali, podvlačim, ovaj dijalog ne traži od Srbije da prizna nezavisnost Kosova”
, dodala je američka državna sekretarka.

Ona je pozdravila podizanje političkog nivoa razgovora Beograda i Prištine kao priliku za nastavak dijaloga o ključnim pitanjima.

BEOGRAD, 30. oktobra 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.