Oluja Sendi pogodila i Gugl i Fejsbuk

Uprave kompanija u utorak su pokušavale da usklade bezbednost zaposlenih i normalno funkcionisanje firme. Uz pomoć laptopova, telefona i snalažljivosti, tehnološke kompanije snašle su se u nesvakidašnjim uslovima - ili su to bar pokušale da učine.

Sedišta mnogih internet kompanija nalaze se u donjem Menhetnu i Bruklinu. Kao i drugi sugrađani, zaposleni u tim kompanijama radili su od kuće ili gostovali kod kolega koji nisu ostali bez struje.

Takav je bio slučaj i sa radnicima internet prodavnice Fab.com. Sedište te firme nalazi se u Vest Vilidžu, koji je poplavljen i bez struje. U utorak ujutru, 225 zaposlenih u toj firmi dobilo je mejl naslovljen sa "udružimo se". U poruci je od onih koji imaju struju zatraženo da otvore svoje domove za one koji je nemaju.

Gugl je u utorak, zbog bezbednosti zaposlenih, zatvorio kancelarije u Devetoj aveniji u Njujorku u kojima radi oko 2.000 ljudi. Njujorško sedište Gugla neće raditi do daljnjeg, saopštila je ta kompanija.

Među sajtovima koji su oboreni zbog oluje Sendi je popularni njujorški blog Gawker.com.

Kancelarije Fejsbuka na Medison aveniji zatvorene su, a većina od 200 zaposlenih radi od kuće. Iako u njima ima struje, dolazak na posao težak je zadatak, imajući u vidu činjenicu da metro u gradu ne radi.

NJUJORK, 31. oktobra 2012. (Beta-AP)

Pogledajte još