Kanute produžio ugovor sa Seviljom do 2012. godine

MADRID, 2. aprila 2009. (Beta-AP) - Fudbaler Sevilje Frederik Kanute potpisao je novi dvogodišnji ugovor sa tim klubom i ostaće u Španiji do 2012. godine. 

Internacionalac Malija rekao je da bi mogao da završi karijeru u Sevilji, kada mu istekne ugovor.

"Ne znam da li ću imati dovoljno snage da igram posle 2012. godine. Razmišljam da završim karijeru u Sevilji. Želeo sam da ostanem i drago mi je što je klub imao nameru da me zadrži. Sada smo svi srećni", rekao je Kanute.

Kanute je u Sevilju došao 2005. godine iz Totenhema, a igrao je još za Vest Hem i Lion. Za reprezentaciju Malija ostvario je 32 nastupa uz 20 golova.

Sa španskom ekipom je 2006. godine osvojio Kup UEFA i Super Kup Evrope, dok je godinu dana kasnije osvojio i Kup kralja i španski Super kup.

Kanute je u dobroj formi, na poslednjih sedam prvenstvenih utakmica postigao je devet golova. Do kraja sezone ostalo je još 10 kola, a Sevilja trenutno zauzima treću poziciju sa 54 boda, 15 manje od prvoplasirane Barselone.

Fudbalski savez Španije je ranije ove godine kaznio Kanutea jer je tokom prvoligaške utakmice sa Deportivom, posle postignutog gola otkrio majicu sa porukom podrške palestinskom narodu, povodom intervencije izraelske vojske u Gazi.

Pogledajte još