Prištinski Sigal u Balkanskoj ligi?

Kako je u izjavi za lokalne kosovske medije naveo direktor kluba Artan Rugova, prvu utakmicu Sigal bi trebalo da odigra 27. ili 28. novembra u Prištini.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Andrija Kleut kazao je da ta organizacija još nije dobila nikakvu zvaničnu informaciju.

"Nadamo se da je u pitanju neka greška ili dezinformacija. Ako nije, KŠ će reagovati na jedini mogući način. Balkanska liga jeste deo FIBA Evrope, a podsećam da je to telo u nekoliko navrata blokiralo pokušaje da se košarkaški klubovi sa Kosova uključe u zvanična takmičenja pod njenim okriljem", rekao je Kleut za "Novosti".

Predsednik Balkanske lige, Šej Štriks je protekla dva dana boravio na Kosovu i Metohiji, a posle inspekcije odlučio je da bi jedan od tamošnjih timova trebalo da bude deo BIBL.

U Balkanskoj ligi se ove sezone takmiči 10 klubova podeljenih u dve grupe: Galil Galboa (Izrael), Kumanovo, Kozuv (Makedonija), Levski, Rilski (Bugarska), Đuro Đakovic (Hrvatska), Mornar, Teodo Tivat (Crna Gora), Kavala (Grčka) i OKK Beograd (Srbija).

(Tanjug)

Pogledajte još