"Ludu kuću", "Preljubnike" i "Porodične tajne" tretirati kao igrani program

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) naložio je TV Pink, Nacionalnoj TV Hepi i TV Prvoj mere koje se odnose na označavanje pojedinih emisija, vreme emitovanja i prekrivanje psovki i uvredljivog govora.

Savet RRA je naložio emiterima TV Pink, Prvoj i Hepi da, bez odlaganja, emisije "Preljubnici", "Porodične tajne" i "Ludu kuću", pre početka emitovanja i na njegovom kraju, jasno označe kao igrani program, kako javnost ne bi bila u zabludi da je reč o dokumentarnom programu.

Zatraženo je da se u ovim emisijama u celosti prekriju signalom sve psovke i uvredljiv govor, navodi se u saopštenju posle sednice Saveta. Savet je ovim televizijama naložio da ove emisije označe kao program koji nije prikladan za mlađe od 16 godina, a da u slučajevima kada sadražaj emisije nije prikladan za mlađe od 18 godina emisije emituju posle ponoći.

Od emitera se posebno očekuje poštovanje Opšte obavezujućeg uputstva o ponašanju emitera - Kodeksa ponašanja emitera i izbegavanje emitovanja problematičnih sadržaja u vreme kada se može očekivati da maloletni gledaoci gledaju programe televizije, saopštila je RRA.

Pogledajte još