Razmotriti odlaganje roka za završetak obuke

0

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović ocenio je u sredu da postoji realna opasnost da veliki broj kandidata ne završi obuku i polaganje vozačkog ispita do 25. januara, zbog čega bi trebalo razmotriti odlaganje tog roka za najmanje tri meseca.

U izjavi agenciji Beta, Okanović je rekao da bi Ministarstvo unutrašnjih poslova trebalo da razmotri mogućnost hitne promene zakona koje bi obezbedile odlaganje tog roka.

U Srbiji je krajem oktobra počela obuka vozača po novom programu, a kandidati koji su počeli obuku po starim propisima moraće da je završe najkasnije do 25. januara. U slučaju da se to ne dogodi, kandidati će morati da je ponovo plate i završe po novim propisima.

Za sada se ne zna cena nove obuke vozača, ali se pretpostavlja da će iznositi oko 800 evra.

Okanović je rekao da je, u ovom trenutku, na obuci oko 150.000 kandidata što je brojka koja, u redovnim uslovima, odgovara broju kandidata koji obuku prodju u periodu od dve godine.

“Auto škole ni fizički nisu u stanju da sprovedu obuku tolikog broja ljudi. Oni kandidati koji imaju sreće da pohadjaju časove moraju da se zapitaju koliko kvalitetnu obuku mogu da dobiju, jer se postavlja i pitanje zamora instruktora koji moraju da rade ceo dan”, rekao je on.

BEOGRAD, 31. oktobra 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.