Vlasnik Steaue optužen za kidnapovanje kradljivaca kola

BUKUREŠT, 2. aprila 2009.(Beta) - Rumunska policija privela je u Bukureštu vlasnika fudbalskog kluba Steaua Điđija Bekalija zbog sumnje da je držao u zatočeništvu tri osobe koje su mu u januaru ukrale automobil.

Policija je jutros izvršila pretres u osam zgrada u Bekalijevom vlasništvu, uključujući i sedište njegove partije Nova generacija, dok su on i još šest osoba privedeni na saslušanje.

Portparol bukureštanske policije Kristijan Čiokan potvrdio je da je protiv Bekalija i još šest osoba pokrenuta istraga zbog držanja u zatočeništvu tri osobe, nakon krađe automobila.

Krađa se dogodila krajem januara i radi se o "mercedesu" vrednom od 100.000 evra.

Jutrošnja akcija policije prošla je uz prisustvo brojnih televizijskih ekipa, kao što je i uobičajeno u Rumuniji kada se radi o osobama iz javnog života.

Bekali se tereti da je učestvovao u organizaciji incidenta u noći između 26. i 27. januara, kada je policija dobila informaciju da je više naoružanih osoba zaustavilo jedno vozilo u Bukureštu, a tri osobe iz tog automobila odvedene su na Bekalijevo imanje Pipera.

Prema navodima policija, te osobe su protiv svoje volje zadržane tri sata na Bekalijevom imanju.

Điđi Bekali je izjavio da je ovaj slučaj "namešten", kao i svi drugi predmeti pokrenuti protiv njega.

Bekali je jedan od najbogatijih Rumuna sa imovinom čija je vrednost u 2008. godini procenjena na 2,5 milijarde evra. Vlasnik Steaua, međutim, nedavno je izjavio da mu posao slabo ide, jer se najviše bavi nekretninama.

Bekalijev klub, šampion Evrope iz 1986. godine, trenutno zauzima tek osmo mesto u rumunskom prvenstvu, sa devet bodova manje od vodećeg Dinama iz Bukurešta.

Pogledajte još