Hamnei: Javne svadje političara izdaja države

0

TEHERAN, 31. oktobra 2012. (Beta-AP) – Iranski vrhovni vodja ajatola Ali Hamnei u sredu je upozorio vladine zvaničnike i političare da ne pretvaraju medjusobne razmirice u javne rasprave jer je to, kako je rekao, "izdaja" države.

TEHERAN, 31. oktobra 2012. (Beta-AP) – Iranski vrhovni vodja ajatola Ali Hamnei u sredu je upozorio vladine zvaničnike i političare da ne pretvaraju medjusobne razmirice u javne rasprave jer je to, kako je rekao, “izdaja” države.

Prošle nedelje, predsednik Mahmud Ahmedinedžad je oštro kritikovao iransko pravosudje zato što mu je odbilo zahtev da poseti zatvor Evin.

Ahmedinedžad je optužio ministarstvo za “neustavno” ponašnje i rekao da njemu kao predsedniku Irana nije potrebna dozvola da bi posetio zatvor. U odgovor, šef iranskog pravosudnog sistema ajatola Sadek Laridžani rekao je da Ahmedinedžad ne razume svoje ustavne moći.

Hamnei, koji ima poslednju reč u svim državnim pitanjima, rekao je da je izazivanje političkih sporova uoči predsednički izbora, koji treba da se održe 14. juna 2013, “izdaja”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.