Stefanović: Poseta H. Klinton i K. Ešton važna za Srbiju

BEOGRAD, 31. oktobra 2012. (Beta) - Poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović ocenio je u sredu da je poseta državne sekretarke SAD Hilari Klinton i visoke predstavnice EU Srbiji Ketrin Ešton važna za zemlju i da je time pokazano jedinstvo SAD i EU.

"Pokazano je jedinstvo SAD i EU i da niko neće odustati od svojih stavova. One su potvrdile da se neće razgovarati o statusu Kosova i na neki način potvrdile validnost ove vlade i državnog vrha i plana za Kosovo koji nas čeka", rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je ocenio da su poruke Hilari Klinton i Ketrin Ešton bile očekivane i da se odnose na primenu dogovora postignutih izmedju Beograda i Prištine i podršku nastavku tih pregovora.

"Oni ne žele da bilo koja strana onoj drugoj nameće drugačije vidjenje statusa Kosova. To smo i mi pričali - da ne treba obmanjivati javnost da će se razgovarati o statusu... Nijedna strana neće da odustane od svog vidjenja stausa", rekao je Stefanović.

On je izrazio očekivanje da će Vlada Srbije decidno i jasno izaći sa platformom o Kosovu i naglasio da je za Srbiju rešen status Kosova, odnosno da je Kosovo deo Srbije.

Pogledajte još