Džeri Batler u "ruskom Montevideu"

Džerard Batler je u filmu "Dinamo" (Dynamo) izabran za ulogu Nikolaja Truševiča, golgetera i vođe tima iz Kijeva. Film baziran na istinitoj priči baviće se fudbalom i otporom u Ukrajini, tokom nemačke okupacije za vreme Drugog svetskog rata.

INTERESANTNO: Ruski reditelj Andrej Maljukov je prošle godine predstavio film "Meč" sa Sergejem Bezrukovim u glavnoj ulozi koji se bavi istim istorijskim događaje. Pogledaj TREJLER FILMA MEČ!

Priča prati doživljaje fudbalskog kluba Dinamo Kijev, koji su, nakon što je glavni grad Ukrajine pao u ruke nemačkih okupatora, potražili spas u jednoj pekari. Kako bi umanjili otpor lokalnog stanovništva i dokazali svoju arijevsku superiornost, nacisti su dozvolili da se održi meč između zanemoćalih članova Dinama iz Kijeva i snažnih nemačkih pilota. Ova utakmica je na stranicama istorije zapisana kao "Meč smrti".

SAZNAJ: Džerard Batler ponovo međ' Srpkinjama?

Film je zasnovan na romanu Endija Dugana "Dynamo: Defending the Honour of Kiev", a scenario potpisuje Ilaj Ričburg. Snimanje filma će početi 2013. godine u Evropi.

Dok ga ne vidimo sa kopačkama na nogama, Džerija Batlera čekamo u romantičnoj komediji "Playing for Keeps" gde igra - pazite sad - bivšeg fudbalera. Izgleda je Džerija krenula "bubamara".

Pogledajte još