Krivične prijave protiv Mudrinskog, Despotovića, Kirovskog i Čaušića

Optužni predlog podnet je i protiv kondicionog trenera reprezentacije Andreja Milutinovića.

Krivicne prijave protiv engleskih fudbalera Stivena Kaulkera i Tomasa Liza i pomoćog trenera reprezentacije Stivena Viglija biće prosleđene engleskom tužilaštvu.

Za njih je doneto rešenje o ustupanju krivičnog gonjenja stranoj državi u skladu sa Zakonom o pružanju međunarodne pravne pomoći.

POGLEDAJ VIDEO: Tuča Srba i Engleza u Kruševcu

Osim fudbalera, optužena su i tri navijača Dejan Marinković, Mirko Minić i Miloš Stanković.

Mudrinski i Kirovski su članovi Crvene zvezde, Čaušić igra za beogradski Rad, dok je Despotović fudbaler subotičkog Spartaka.

Kruševačka policija je juče saopštila da je podnela krivičnu prijavu protiv fudbalera i pomoćnih trenera zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, a protiv trojice navijača zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, tri baklje i jedne dimne kutije.

Krivična prijava je, prema navodima policije, podneta zbog sukoba koji se dogodio 16. oktobra na stadionu Mladost u Kruševcu na međunarodnoj fudbalskoj utakmici mladih reprezentacija Srbije I Engleske.

Englezi su nakon tuče fudbalera tvrdili da su i tokom utakmice vređani na rasnoj osnovi, dok je igrač Deni Rouz, oko koga su I počeli incidenti, kazao da je pogođen dva puta kamenom iz publike tokom drugog poluvremena.

Fudbalski savez Srbije je odbacio primedbe o rasizmu i naveo da su incidenti počeli kada je Rouz nepristojno gestikulirao ka publici na kraju meča koji su Englezi dobili 1:0. FSS je reprezentativce Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog kaznio sa godinu dana neigranja u reprezentativnim selekcijama zbog učešća u incidentu.

Kondicioni trener Andreja Milutinović i trener golmana Srđan Maksimović suspendovani su na po dve godine rada u svim nacionalnim selekcijama.

Beta

Pogledajte još