Sukob Balaka i Podolskog

BERLIN, 2. aprila 2009. (Beta-Rojters) - Sukob kapitena nemačke fudbalske reprezentacije Mihaela Balaka i Lukasa Podolskog na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo 2010. godine protiv Velsa pokazao je da i dalje postoje nesuglasice u nacionalnom timu "pancera".

Nemačka je u sredu uveče pobedila na gostovanju Vels sa 2:0, golom Balaka u 11. i autogolom Ešlija Vilijamsa u 48. minutu.

Ovom pobedom Nemačka je ostala na prvom mestu kvalifikacione Četvrte grupe sa 16 bodova iz šest utakmica, dok Rusija na drugom mestu ima četiri boda manje, ali i utakmicu manje. Vels je četvrti sa šest bodova iz šest mečeva.

Podolski je tokom utakmice, u 67. minutu, kritikovao jednu Balakovu odluku, posle čega je odgurnuo kapitena reprezentacije, a ubrzo su ih razdvojili saigrači.

Menadžer reprezentacije Oliver Birhof rekao je da su se dva fudbalera pomirila po završetku utakmice, kao i da Podolski neće biti kažnjen zbog izazivanja incidenta.

Balak je rekao da je do incidenta došlo jer se Podolski nije složio sa jednom taktičkom odlukom u toku utakmice i da bi 24-godišnji fudbaler morao da poštuje odluke kapitena tima.

"Lukas još mora da uči. Ako se ne slaže sa taktikom, o tome mora da razgovara van terena. Ali, on mora da prihvati odluke kapitena tima. Nikako nije smeo da krene u fizički obračun", rekao je Balak televiziji ARD.

To nije prvi put da se neki fudbaler ne slaže sa Balakom. Napadač Miroslav Kloze nedavno je izjavio da bi kapiten nacionalnog tima morao da se promeni i ostvari bolji kontakt sa saigračima

Pogledajte još