Tijanić budućim koleginicama: Kupile ste vime u istoj prodavnici

- Vi ste plod nesrećnog spermatozoida i uplakane jajne ćelije! Tragično ste začeti! Posedujete vrstu duhovitosti od koje se ježim. Smatram da su vas napravili u nepotrebnom broju i svi ste podjednako beskorisni. Sve devojčice bi ličile na Stoju, a svi dečaci na zaštićenog svedoka. Sve devojčice imaju iste pačje kljunove i vime kupljeno u istoj prodavnici - rekao je Aleksandar Tijanić studentima Fakulteta političkih nauka na predavanju uvod u novinarstvo

Kako piše "Kurir" oslanjajući se na izjave studenata koji su slušali predavanje u četvrtak, 18. oktobra Tijanić je gostovao kao predavač kod profesorke Nede Todorović, koja predaje uvod u novinarstvo, ali umesto saveta o tehnikama u novinarstvu, studenti su, potpuno preneraženi, dobili nemilosrdne uvrede od ovog novinarskog maga.

Profesorka na Fakultetu političkih nauka Neda Todorović potvrdila je za Kurir da je Tijanić gostovao na njenom predavanju, ali je insistirala da, po njegovoj želji, to ne bude medijski ispraćeno. - Molim vas da ispunite zahtev gospodina Tijanića, on ne želi da se to objavljuje u medijima - rekla je prof. Todorović za "Kurir". Aleksandar Tijanić nije želeo da komentariše svoje predavanje na FPN.

Predavanje je počeo tako što je napravio paralelu između njegove generacije i generacije studenata kojima se obraćao, i u startu ih nazvao „generacijom neupotrebljivih“. Odmah zatim nastavio je s „komplimentima“.

- Ne poznajem nijednog novinara ispod 35 godina koji iole vredi. „Nijedan“ se piše zajedno. Vi ste kao generacija potpuno nepismeni. Kao generacija nesposobni ste za bilo kakvu kreativnost. A opet niko od vas ne radi ništa tim povodom. To je tragedija broj jedan. Tragedija broj dva jeste da konkurencija nikad nije bila manja. Nikad nije bilo lakše postati novinar - vikao je Tijanić.

Hvaleći sebe i svoje početke, Tijanić je istakao da je svojevremeno došao u NIN i samo rekao: „Dajte mi papir i olovku i jebaću vam mater!“ - pričaju studenti FPN.

Pored tih sposobnosti, navodi i da je bio bezobziran prema svojoj familiji, jer nije razmišljao o opasnostima kojima ih izlaže, ali da je to bio uslov za uspeh u profesiji, rekli su nam studenti FPN.

Na kraju predavanja došao je red i na studentska pitanja. Jedna studentkinja se usudila da postavi prvo.

- Kažete da smo kao generacija nepismeni, a vi ste tokom predavanja napravili niz gramatičkih grešaka - zaključila je studentkinja, a kad je krenula da nabraja koje, on ju je prekinuo rekavši:

- Ne ugledajte se na mene. Ja sam primer zato što sam loš primer. Pa, ja čak nisam ni završio fakultet - ispalio je prvi čovek RTS-a.

Pogledajte još