Trenutak je da Srbija osvoji Fed kup

Reprezentacija Srbije će u subotu i nedelju u Pragu igrati sa Češkom u finalu Fed kupa.

"Najlepše trenutke, posle završetka moje igračke karijere, doživeo sam kada smo u beogradskoj Areni pobedili u finalu Dejvis kupa 2010. Francusku i ekipno se popeli na svetski tron. Došao je trenutak da se nešto slično dogodi u Pragu, da srpski tenis doživi još jedan takav trenutak, da i naše teniserke naprave isti podvig", rekao je Živojinović u Pragu.

Prema njegovim rečima, motiv je neobično važan u tenisu.

"Motiv ne nedostaje našim najboljim igračicama, koje su mnogo toga postigle u pojedinačnoj konkurenciji. Ostaje samo da se dokažu i na ekipnom planu", rekao je Živojinivić.

On je dodao da je "biti favorit" u tenisu mač sa dve oštrice i ne smatra da je to prednost Češke.

"Mislim da je to dodatni motiv za ekipu Srbije da prevaziđe sebe i ostvari trijumf u zemlji gde je tenis jedan od najpopularnijih sportova još iz vremena Lendla, Navratilove, Sukove, Mandlikove, Mečira...", rekao je Živojinović.

U Pragu za vreme finala teniserke će bodriti i ministarka sporta Alisa Marić, kao i navijači koji sutra dolaze iz Srbije.

"To je važan faktor za naše igračice, da čuju sa tribina podršku, da shvate da nisu same na terenu. Znaju da će u direktnom TV prenosu biti bodrene od milionskog auditorijuma. Da li treba nešto više da
bi se postigao uspeh",
rekaoje Živojinović.

Beta

Pogledajte još