Više od 500 mačaka spašeno od kineskog kuhinjskog noža

Kineski policajci su uspeli da spasu više od 500 mačaka koje su u kavezima i džakovima bile ukrcane na kamion sa ciljem da budu prodate jednom kineskom restoranu.

Prestravljene mačke su policajci izbavili kada su na putu u jednom kineskom gradu zaustavili kamion jer im se teret učinio sumnjivim, piše britanski "The Sun".

Zatekao ih je zastrašujući prizor mačaka naguranih u kaveze i džakove sa tek toliko malim otvorom da se ne uguše. Naravno, tu užasavajuću brutalnost su učinili trgovci jer "javna tajna" je da su mačke i psi "kulinarski specijaliteti" u pojedinim kineskim restoranima.

Iako će mnogi reći da se na isti način transportuju za korišćenje u restoranima i, na primer, pilići, ipak... ovo je previše! Koja je razlika između činjenica da ceo svet jede piliće, a, eto, neki narodi mačke? Velika je razlika gledano iz vizure Evropljana! Kinezi se svakako neće složiti i imaće neki svoj argument... Jedno je sigurno: Ne podržavamo okrutnost na životinjama, ma o kojoj vrsti se radi. Sram bilo ljudski rod i njegovu halapljivost!

Pogledajte još